Hof van Saan, Diemen

Langs de Weesperstraat in Diemen bevindt zich sinds de jaren ’60 het bedrijf Koninklijke Saan B.V. Met de verhuizing van het bedrijf, heeft de familie Saan initiatief genomen om het bedrijfsterrein te transformeren tot woonbuurt voor ca. 135 woningen met een mix aan woningen en een eigen identiteit. 

Het concept ‘Wonen in een hof’ legt de nadruk op de realisatie van een groene en gezellige wijk waar bewoners elkaar ontmoeten en kinderen veilig op straat spelen. De beleving van de openbare ruimte is afwisselend met licht gekromde straten en een verscheidenheid aan gebouwtypes.

periode
2019-heden
opdrachtgever
Saan OOG B.V.

Alzijdige markante gebouwen op de hoeken van het plangebied vormen bebouwingsaccenten binnen het plan. Deze markeren de entree van de buurt aan het water en het groen. Langs de Weespertrekvaart wordt het nieuwe waterfront gevormd door individueel herkenbare kadewoningen. Centraal in het gebied bevinden zich twee gemeenschappelijke groene binnengebieden waar, aan de randen van het plangebied, de verschillende woningen en appartementen een ensemble vormen rondom de parkachtige openbare ruimte. Deze groene binnengebieden kennen elk hun eigen karakter en bieden ruimte aan ontmoeten en spelen.

Meer informatie over dit project?