Kerkstraat 204

1017 GV Amsterdam

+31 (0)20 624 2939 info@pphp.nl

bouwkundige

Ido Holkamp

Architectuur heeft voor mij de mens als hoofdrolspeler. Uiteraard als gebruiker, maar nog belangrijker is de ​verbondenheid die architectuur kan bijdragen binnen een buurt of gemeenschap. Daarnaast is het integreren van natuur en duurzaamheid, volgens mij, de enige haalbare toekomst.

Ervaring

Er werd mij  vaak verteld dat ik alles met mijn handen kon maken, zolang het maar functioneel is. Deze creatieve passie heb ik vertaald in een studie Bouwkunde in Amsterdam. Hierbij heb ik mijn persoonlijke focus op de technische kant gelegd, en ben ik afgestudeerd met ‘bouwtechnieken’ als onderwerp. Dit gaf mij een goede basis om door te studeren aan mijn Master Architectuur in Maastricht. Daar heb ik geleerd hoe ik vanuit het grote plaatje kan ontwikkelen en de gebouwen naadloos kan laten aansluiten op de omgeving.

Tijdens mijn opleiding Bouwkunde en Bouwtechnieken aan de Hogeschool van Amsterdam heb ik als bouwkundige gewerkt bij het team van Joep Mollink. Tijdens mijn uitstapje naar Maastricht heb ik 3 jaar voor een bureau gewerkt met een specialisatie in de monumentale woningbouw en winkelcentra. Momenteel zit ik in de afstudeerfase van de masteropleiding Architectuur aan de Academie van Bouwkunst in Maastricht, waarbij ik weer terug in Amsterdam ben om samen met mijn collega’s van PPHP nog meer mooie projecten te realiseren.

Projecten

  • De Lusthof, Purmerend
  • DEC Noord, Hengelo
  • Holland Park Carpe Diem, Amsterdam
  • Zuiderterras, Purmerend
Collega's van Ido