Joep Mollink (1974, Maastricht), HTS bouwkunde (Saxion, Enschede), bouwkundig ingenieur (1992-1997), Academie van Bouwkunst Amsterdam (AHK), Master of Architecture (1997-2003).
Vers van de HTS opleiding treedt Joep Mollink in 1997 in dienst bij Hans Wagner van waaruit hij al snel, gestimuleerd door Freddy van Trikt, in 1998 de overstap maakt naar Soeters Van Eldonk architecten.
Bij Sjoerd Soeters werkte hij onder andere aan: de Parade in Bergen op Zoom, Mariënburg Nijmegen, de Piramides in Amsterdam, het Stadhuis van Zaanstad, de laatste uitbreiding van het eigen kantoorgebouw in de Kerkstraat Amsterdam en een woonhuis in Haarlem.
In 2004 start en runt hij succesvol het jonge en avantgardistische MOPET architecten, samen met compagnon Daniël Peters. Hier had Mollink 15 jaar lang de artistieke leiding. Vanaf 1 januari 2019 is hij terug in het bureau van Sjoerd Soeters aan de Kerkstraat 204 te Amsterdam, als ervaren, zelfstandig en autonoom architect, partner en onderdeel van PPHP, “Pleasant Places Happy People”.
In de MOPET periode heeft Joep Mollink een aantal opmerkelijke projecten gerealiseerd:
Joep Mollinks ontwerpen komen voort uit bevlogenheid voor het vak en vergaande interesse in de individuele opdracht en opdrachtgever. De essentie van de vraag en de locatie zijn het startpunt van het ontwerp. Hoewel de opdracht veelal gericht is op hoe een gebouw er uit moet zien, is dat volgens hem in de aanvang van het gesprek helemaal niet de belangrijkste vraag. Het gaat er veeleer om dat er een gesprek gevoerd wordt over hoe je wenst te leven, zich te verhouden tot de plek, de stad, de geschiedenis. De verborgen potenties in die behoefte zijn de basis van wat er uiteindelijk gerealiseerd wordt in samenspraak met én ondanks dat toch bovenal vaak verrassend voor de opdrachtgever. Wat Joep Mollink betreft is daarbij echt alles mogelijk: van laagbouw, tot hoogbouw, mits de locatie dit niet alleen toestaat maar ook vraagt en het gebouwde een verbetering van de stedelijke structuur de openbare ruimte teweeg brengt. Zijn materiaalgebruik is traditioneel zowel als innovatief, waarbij het experiment niet wordt geschuwd en daarom bijvoorbeeld ook gebruik gemaakt wordt van textielen, membramen en andere materialen die herbruikbaar of al gerecycled zijn. Mooi verouderend en schoonheid staan in zijn werk gelijk aan dienstbaar aan een gezonde toekomst voor de bewoners en bijdragend aan een betere wereld.
Sinds september 2020 ben ik werkzaam als assistent manager bij PPHP en zorg ik samen met mijn collega's voor een prettige ondersteuning voor het team van architecten en ontwerpers.