Kerkstraat 204

1017 GV Amsterdam

+31 (0)20 624 2939 info@pphp.nl

Ontwerper

Lindsey van de Wetering

Momenteel zit ik in de afstudeerfase van de masteropleiding Architectuur aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Naast deze opleiding werk ik sinds 2016 voor Joep Mollink nu partner bij PPHP. Ik ben als vast lid in zijn ontwerpteam met hem mee van MOPET naar PPHP verhuisd. Als vooropleiding heb ik in 2015 mijn bachelor Bouwkunde aan de Hogeschool van Amsterdam afgerond.

Ervaring

Het overgrote deel van ons leven brengen we door in de gebouwde omgeving. In de architectuur probeer ik mij dan ook te verplaatsen in de ervaring van een ruimte op alle schaalniveaus. Bij het ontwerpen van deze ruimtes werk ik graag vanuit de eerste intuïtieve en vrije schets, verbinding zoekend met context. Dit vertaal ik naar een goed werkend gebouw tot in het laatste detail. Het doel is het creëeren van een gebouwde omgeving waarbij de gebruiker zich thuis voelt en tevens uitgedaagd wordt.

Om iets nieuws en innovatiefs tot stand te brengen in een ontwerp, speelt het terugkijken naar historie en context voor mij een belangrijke rol. Verleden en heden zijn lessen van waaruit wij dienen te exploreren naar een betere toekomst.

In de afgelopen jaren heb ik tijdens mijn verschillende werkervaringen met veel plezier aan diverse projecten gewerkt zoals scholen, onderwijsgebouwen, woningbouw opgaves, museale attracties en particuliere villa's.

Collega's van Lindsey