Kerkstraat 204

1017 GV Amsterdam

+31 (0)20 624 2939 info@pphp.nl

Architect

Nezza Barendse

Mijn nieuwsgierigheid de geleerde theoretische kennis en de belevenis van diverse vormen van kunst toe te passen in de realiteit, bracht mij in 2015 bij Joep Mollink (destijds MOPET architecten). Hier stapte ik in het project This Is Holland dat eind 2017 is opgeleverd in Amsterdam Noord. In dezelfde periode studeerde ik af aan de TU Delft met een expressionistisch, filmisch en op onderzoek gebaseerd project, waarna ik mij fulltime bij het vaste ontwerpteam van Joep voegde.

Ervaring

Als kind van twee kunstenaars ben ik als tegengas op zoek gegaan naar de combinatie tussen kunst, theorie en techniek. De balans tussen artistieke uitingen en innoverende technische vraagstukken zie ik als een inspirerende fundering om tot duurzame en bevlogen architectuur te komen.

Ontwerpopgaven zie ik als uitdagingen om vanuit verschillende perspectieven te onderzoeken, vanuit de context, vanuit de historie, maar ook vanuit andere invalshoeken zoals cinematografische, muzikale en literaire bronnen. De interactie tussen deze diverse vlakken is in mijn ogen het recept voor eigentijdse en toekomst bestendige architectuur.

Vanaf 2015 heb ik aan verschillende projecten gewerkt van woontorens en villa’s tot publieke gebouwen in internationale omgevingen. De fusie tot Mollink Soeters PPHP zie ik als een mooie sprong naar een volgende fase die ik vol enthousiasme aangrijp.

Collega's van Nezza