Kerkstraat 204

1017 GV Amsterdam

+31 (0)20 624 2939 info@pphp.nl LinkedIn

Architect Directeur

Sjoerd Soeters

Sjoerd Soeters (1947, Nes op Ameland) studeerde van 1967 tot 1975 bouwkunde aan de TU Eindhoven.

Bekende gebouwen

Na zijn afstuderen begon hij als ontwerper bij architectenbureau VDL in Amsterdam, om in 1979 zijn eigen architectenbureau te starten en zich de eerste tien jaar vooral met architectonische- en interieur projecten bezig te houden. Deze praktijkervaring, in combinatie met het lidmaatschap van de Amsterdamse Schoonheidscommissie, de Monumenten- en Kunstraad, maakte duidelijk dat zonder goede stedebouwkundige uitgangspunten zelfs de meest uitnemende architectuur betekenisloos wordt. Vanuit dat bewustzijn werd de praktijk verbreed tot architectuur èn stedebouw, of in de juiste volgorde: stedebouw en architectuur.

Bekende gebouwen, die onder verantwoordelijkheid van Sjoerd Soeters werden gerealiseerd, zijn onder meer: Circus Zandvoort, de Amsterdam ArenA (co-architect), het Helicon-gebouw in Den Haag, de Piramides in Amsterdam, kasteel Leliënhuyze, Haverleij in Den Bosch, het Stadhuis van Zaanstad, het Provinciehuis van Leeuwarden, de eigen kantoorgebouwen in Amsterdam en een aantal particuliere huizen in Wassenaar, Haarlem-Zuid en Bergen.

Bekende stedebouwkundige projecten zijn onder meer: Java-eiland, de Resident in Den Haag (co-architect met Krier, Dirrixs, Drijver, Daan) , Mariënburg in Nijmegen, Sluseholmen in Kopenhagen, Inverdan in Zaandam, Centrum Amsterdam-Noord, Oostpoort in Amsterdam, stadscentrum Spijkenisse, Haverleij bij Den Bosch en recent Holland Park in Diemen.

Van 1997 tot 2016 werkten Sjoerd Soeters en Jos Van Eldonk onder de naam Soeters Van Eldonk architecten elk aan hun eigen projecten. Voorjaar 2016 gingen Soeters en Van Eldonk uit elkaar en werd PPHP opgericht, waarin het team van Sjoerd Soeters haar activiteiten continueert. Op dit moment werken binnen PPHP circa 10 mensen aan stedebouwkundige en architectonische projecten.

Collega's van Sjoerd