Kerkstraat 204

1017 GV Amsterdam

+31 (0)20 624 2939 info@pphp.nl

Rainbow Offices, Amsterdam

Aan de zuidzijde is het stadion ingepakt met een plintgebouw waarin zich winkels, kantoren en parkeerruimte bevinden. Het gebouw is vanuit de openbare ruimte gedacht en vormt de lange noordwand van de boulevard die het nieuwe centrumgebied van Zuidoost diagonaal doorkruist. Aan de overkant staan de (voormalige) Heineken Music Hall en de Pathé-bioscoop, met een doorlopende gevel van roestvrij staal en glas.

Om het bestaande tekort aan warmte en begrenzing te compenseren is gekozen voor het ontwerp van een kleurige straatwand die uit kleinere delen is samengesteld. De verschillende kleuren zorgen voor een abstracte parcellering. Als je goed kijkt, zie je dat alle ramen op verschillende posities zitten. Langs het gebouw loopt een dubbelhoge colonnade die het winkelend publiek en de voetgangers tussen transferium en station beschut tegen de elementen. De gekleurde bebouwing wordt onderbroken door twee kantoorgebouwen in natuursteen, die haaks op het stadion staan. Deze twee volumes markeren de zuidelijke entree van het stadion en vormen een vierkant voorplein. Het plintgebouw fungeert in feite als stedelijke poché, een vulling van de ruimte tussen het stadion en de openbare ruimte.

Periode
1997-2000
opdrachtgever
Centrumgebied Zuidoost: BAM & Ballast Nedam
Mensen
Sjoerd Soeters
Meer informatie over dit project?