Kerkstraat 204

1017 GV Amsterdam

+31 (0)20 624 2939 info@pphp.nl

Brass House, Amsterdam

Dit woonhuis op Haveneiland-Oost is een sieraad voor de Amsterdamse wijk IJburg, met haar opvallend messing gevels met schuine vlakken en glazen schuifpuien.

Verfijnd gedetailleerd en uitgelijnd. Het gevelmateriaal is volledig gerecycled en recyclebaar en kleurt van goud naar bruin. Voor een bevriend echtpaar ontwierp Joep Mollink een innoverend woonhuis op IJburg.

Op 7 oktober 2019 heeft Woonhuis MiCa, ook bekend als Brass House Amsterdam, de prijs Winner Innovative Architecture ontvangen door ICONIC Awards in M├╝nchen, Duitsland!

Periode
2015 - 2017
Opdrachtgever
Particulier
Mensen
Joep Mollink

Concept

Balkons aan de voor- en achtergevel zorgen voor een samenhang tussen binnen en buiten. De geometrische expressie ervan versterkt de plastiek van de gevels. Voor een maximale openheid in de woning zijn geïntegreerde oplossingen ontworpen: De entreehal, toilet, trap, deuren en keuken zijn gecombineerd in een kastenwand die van de voorgevel naar de achtergevel loopt. Het vernauwt en verbreedt waardoor er plekken ontstaan met variatie in sfeer en perspectief. Een hoogteverschil biedt vanuit de keuken overzicht. Tegelijk ontstaat er een intieme zithoek met haard aan de achtertuin.

Bio based

De basismaterialen eikenhout, beton, zwart staal en wit stucwerk ondersteunen de ruimtelijke beleving en geven rust aan het interieur. Duurzame maatregelen als aluminium kozijnen met triple isolatieglas, bio based vlas-isolatie. Zonnepanelen en ledverlichting zorgen niet alleen voor energiebesparing, maar ook voor een behaaglijk binnenklimaat.

Meer informatie over dit project?