Kerkstraat 204

1017 GV Amsterdam

+31 (0)20 624 2939 info@pphp.nl LinkedIn

Walther Kloet met pensioen | Paul Beijeman start als Chef de Bureau

Geachte relatie,

Walther Kloet heeft sinds 2000 een steeds belangrijkere rol gespeeld in de projecten en de organisatie van mijn architectenbureau, dat sinds 1979 het motto Pleasant Places Happy People hanteert en uiteindelijk tot PPHP is gedoopt. In de afgelopen 21 jaar heeft Walther zich ontwikkeld van architectonisch projectleider tot onder meer architect, duvelstoejager, duizenddingendoekje, rots in de branding, manager en directeur van het bureau. Hij heeft meegewerkt aan een ruim scala aan projecten waaronder: Stadhuis Zaanstad, uitbreiding Johan Cruyff ArenA, winkel- en woongebied Oostpoort Amsterdam, Provinciehuis Friesland, Gouwpark Zaandam, Archimedeslaan Utrecht, winkel-, woon- en parkeergebouw in Schalkwijk Haarlem en Nationale Ballet Academie in Amsterdam.

Nu Walther heeft besloten om met vervroegd pensioen te gaan, voelen we dankbaarheid voor zijn onschatbare bijdrage en tegelijkertijd droefenis bij zijn afscheid. De medewerkers hebben hem op een afscheidsfeestje thuis een vuistdik boek vol “Walther Kloet-anekdotes” en foto’s aangeboden met de door hemzelf aangedragen titel: ON THE ROAD AGAIN.  Hoewel Walther ons bureau formeel per 31 december 2021 verlaat, zal hij waar nodig voor PPHP beschikbaar blijven voor adviezen en expertise inzake de projecten waaraan hij heeft gewerkt.

Gezien het bovenstaande zal het duidelijk zijn dat het vinden van een geschikte opvolger van Walther geen gemakkelijke zaak is geweest. We prijzen ons daarom gelukkig dat we precies op het juiste moment Paul Beijeman hebben weten terug te vinden. Paul Beijeman is van 1996 tot 2007 onderdeel geweest van ons bureau en heeft de afgelopen 14 jaar gewerkt bij architectenbureau Rijnboutt waar hij zich verder heeft ontwikkeld tot bureaumanager en projectcoördinator. Zijn laatste project bij Rijnboutt betrof de uitwerking en uitvoering van het Holocaust Namenmonument in Amsterdam, ontworpen door Daniel Libeskind.

Paul Beijeman heeft als “Chef de Bureau” vanaf 15 november de taken van Walther Kloet overgenomen. Hij is te bereiken via zijn mailadres p.beijeman@pphp.nl.

Sjoerd Soeters