Heesterburgh, Den Bosch

Heesterburgh vormt samen met Oeverhuyze het sluitstuk van de ontwikkeling van Haverleij. Het plan, gebaseerd op een idyllisch Frans burchtdorp, biedt een gevarieerd woonprogramma met grondgebonden woningen en een burcht. Heesterburgh wordt toegevoegd aan een prachtig landschap, waar reeds al zeven kastelen en een slot gerealiseerd zijn.

Midden in het Brabantse landschap ligt Heesterburgh omringd door een met ruigtekruiden begroeid talud. De entree leidt over een brug naar een organisch stratenpatroon. De vrijstaande woningen, 2-onder-1 kapwoningen en rij-woningen vormen samen het burchtdorpje en begeleiden de gekromde wegen, via twee groene brinken, naar het ovaal-vormige plein en de burcht. De vormgeving van de kappen, schoorstenen, dakkapellen en bijgebouwen versterken het de dorpse karakter.

periode
2017 - heden
opdrachtgever
Heijmans Vastgoed B.V.

De Burcht

De burcht heeft op de begane grond een entreepartij en twee woningen aan de pleinzijde. Aan de noordzijde liggen de bergingen. Aan weerzijden hiervan wordt door de bewoners en bezoekers geparkeerd. Via een trappetje kan het publieke Maasterras, aan de noordzijde, bezocht worden. De verdiepingen van de burcht bestaan ieder uit vier 3-kamer appartementen. Het wordt op de bovenste verdieping afgesloten met twee penthouses met elk een royaal dakterras.

Aan de noordzijde is er uitzicht over de Maas, aan de zuidzijde over het burchtdorpje zelf en de prachtige groene omgeving van de Haverleij. Ieder hoek van de burcht wordt geaccentueerd met een eigen toren, die in vormentaal en materiaalgebruik aansluit op het geheel. De delen tussen de torens hebben een duidelijk plint en worden beëindigd met een steile kap. De buitenruimtes van de appartementen zijn vormgeven in hout. Qua baksteen is er veel variatie in kleur en patronen, wat het idee van organische groei versterkt.

Meer informatie over dit project?