Holland Park blok 6 & 7, Diemen

Blok 6 en 7 zijn onderdeel van het stedebouwkundig plan Holland Park. De blokken vormen met de blokken 1, 2 en 3 een wand naar het spoor van de trein en metro. Tussen de blokken in zorgen torens voor hoogteaccenten. Het hof van blok 7 wordt aan de zuidoost zijde afgesloten door de Diemer Circle, een bestaand kantoorpand.

Het hof is net als de overige blokken semi-openbaar, maar niet direct toegankelijk vanuit het kantoorpand. Het ontwerp is toekomstbestendig, want mocht de Diemer Circle ooit worden gesloopt, dan is het mogelijk blok 7 “aan te helen” tot een gesloten blok, met woningen aan de zuidoostzijde.

periode
2015 - heden
opdrachtgever
Snippe Projecten BV

De blokken hebben een grotere maat dan de blokken 1, 2 en 3 in zowel oppervlak als hoogte. De blokken zijn geparceleerd in verschillende panden en binnen het bureau zijn verschillende ontwerpers gevraagd om een voor- en achtergevel van één of meerdere panden te ontwerpen. Zij kregen een “menukaart” mee met voorwaarden als gevelopbouw, horizontale belijning, setbacks, plastiek en het vermijden van repetitie van balkons.

Door een aantal workshops binnen het bureau zijn de panden vervolgens op elkaar afgestemd in ontwerp en materialisatie. Het resultaat is een grote diversiteit aan gevels met verbijzonderde hoeken, zij zorgen voor een opdeling van de blokken en een menselijke maat op straat.

Meer informatie over dit project?