Kerkstraat 204

1017 GV Amsterdam

+31 (0)20 624 2939 info@pphp.nl

Woonhuis

Het woonhuis is gelegen op landgoed. Uitgangspunt was om de villa een centrale positie te laten innemen op het landgoed. Het woonhuis is om die reden gepositioneerd op het kruispunt van twee assen, de lange zichtlijn van noord naar zuid en de lijn tussen garage en zwembadpaviljoen.

Het fictieve assenkruis van het landgoed komt letterlijk terug in het huis. De entree ligt in de lengteas. Dwars daarop ligt een as die alle ruimten met elkaar verbindt. Het terras en de hoofdwoonvertrekken zijn op de zuidkant gericht, waardoor ze maximaal uitzicht bieden op het landgoed.

periode
2011-2016
interieur
NoorH-Design
Mensen
Sjoerd Soeters, Walther Kloet

Op de begane grond bevinden zich de primaire woonruimtes: dubbel hoge woonkamer, keuken/ontbijtkamer, eetkamer, speelkamer en televisiekamer. De eerste verdieping is een insteekverdieping rondom de dubbel hoge woonkamer, waar zich aan de twee zijkanten van het huis twee werkkamers bevinden. De tweede en derde verdieping zijn bestemd voor de slaapvertrekken. Het grootste oppervlak bevindt zich op de begane grond.

Daarboven is het programma zo georganiseerd dat het past in de zich naar boven toe verkleinende kapruimten. De trap zorgt voor een zeer efficiƫnte en directe verbinding tussen de verschillende woonverdiepingen. Het woonhuis laat aan de zuidkant haar belangrijkste gezicht zien: een stapeling van rieten kappen, waarin vooral de horizontale belijning domineert. De onderste reeks van kappen wordt in het midden onderbroken door een lichtgrijze gevel die het gehele gebouw richt op het ervoor liggende landschap.

Meer informatie over dit project?